10 června 2015

SOTT Proměny Země - duben 2015: Extrémní počasí, katastrofy a nebeské jevy




Zde je výčet dubnových 'znamení'

Při zuřících lesních požárech na Sibiři byly zraněny stovky lidí a zničeny tisíce domů. O něco později, na výročí nejhorší jaderné havárie vypukly požáry v ….... zóně černobylské jaderné elektrárny na severní Ukrajině. Blízký Východ a Čína zažily nejhorší písečné bouře za poslední roky, zatímco obří prachové bouře působily chaos západním oblastem Ruska a USA. Došlo k ničivým sesuvům v Indonésii a Afgánistánu, a zanamenám byl také 'horizontální sesuv' u města na Sibiři... které bylo také místem další podivné 'exploze propadliny-kráteru'.

Osady v poušti Atacama, Chile, byly vyplaveny po povodních trvajících již druhý měsíc. Kruté záplavy postihly také suchem zdevastované Sao Paulo počtvrté během 6 měsíců, zatímco tající sníh společně s přívalovými dešti zatopily části jihu USA a východní Kazachstán. Místy desítky centimentrů krup proměnily ulice v řeky v USA, Indii a Austrálii, kde velmi silná bouře udeřila na Sydney. Mnohonásobná tornáda se prohnala americkým středozápadem a stejná síla ničila venkovské komunity také v Indii a Brazílii.

Ale žádný z těchto živlů nebyl tak ničivý jako nejsilnější zemětřesení za posledních 80 let, které zasáhlo Himaláje (7,9M). To prakticky zničilo velké časti Nepálu, spustilo laviny kolem Mt.Everestu a zabilo lidi v severní Indii, Bangladéši a Tibetu. Počet obětí se blíží k deseti tisícům a někilk miliónů obyvatel se ocitlo bez přístřeší. V jižní Chile se probudila po čtyřicetiletém spánku sopka Calbuno. Její erupce přinesla ohromující podívanou, při které byly láva a popel chrleny do výšky mnoha set metrů.


Pokud se vám video líbí, prosíme, sdílejte!

Posílejte nám vaše fotky a videa na sott@sott.net

Zvažte přispění na provoz SOTT: http://www.sott.net/page/3-Support-So...

Použitá hudba: "Escape from the Temple", Petr Kiilstofte: https://machinimasound.com/music/esca...

Licence v rámci Creative Commons Atribution 4.0 International: http://creativecommons.org/licenses/b...

Žádné komentáře: