31 ledna 2018

Už dost s nesmyslem globálního oteplování: venku mrzne!


Corey Schink
Sott.net



 
© Ryan Canty / YouTube 
Ne, to není severní pól; takto to vypadalo minulý týden nedaleko Bostonu.

Děti jednoduše nebudou vědět, co je sníh. Takto promluvila ,klimatická vědaʻ na přelomu nového tisíciletí.



A pak rychle po sobě přišla tak tvrdá studená období, že pro ně ,klimatičtí vědciʻ museli vymyslet nový termín: ,polární vírʻ.Ten současný, nad východní částí Severní Ameriky, prolomil všechny rekordy - a mám na mysli staleté záznamy. Na Mount Washington v New Hampshire je taková zima, že je to doslova mimo tento svět: je tam chladněji než na Marsu. A co ta supersilná bouře na severovýchodě USA?  Pro tu také museli vymyslet nový název. 

Počasí, o kterém tvrdili, že ,se brzy nebude opakovatʻ, není opakovaně jen v severní Americe. Spojené království zažilo na začátku prosince nesilnější sněžení za poslední čtyři roky. Mrzne i v Indii, kde následkem podchlazení zemřelo asi 70 lidí, a na Saharské poušti (ano, na jednom z nejteplejších míst na Zemi) napadlo značné množství  sněhu již druhou zimu za sebou.




Ale počkat, říkají ,klimatičtí vědciʻ a doma sedící aktivisté, „počasí není klima.“ Touché! Připomeňme si však, že tito stejní ,odborníciʻ tvrdili, že takovéto počasí, které právě prožíváme, se „brzy stane záležitostí minulosti ...“ 

V dalších zprávách, stále více skutečných vědců mluví o blížící se době ledové, přičemž profesorka Valentina Zharková z Northumbria University uvádí, že její model slunečních magnetických polí naznačuje obrovské snížení sluneční aktivity po dobu 33 let, mezi 2020 a 2053, což způsobí drastické snížení globálních teplot.“ 

Co přesně taková ,doba ledováʻ představuje, samozřejmě není nemožné předvídat, ale jedna věc, která to zajistě nebude, jsou neustálé vlny horka a zaplavená pobřežní města z úplně roztátých ledových čepic. Pokud si myslíte, že někdo, kdo je dostatečně krátkozraký, aby na tom mohl založit celou svou pověst, by se dnes v hanbě plazil pryč, tak to tedy ne! Al Gore, stejně jako všichni lidé, kteří jsou velice zběhlí ve lhaní sami sobě, si myslí, že pohled na zcela zamrzlý Cape Cod dokazuje, že měli celou dobu pravdu...




Krysaři globálního oteplování


„Už žádný sníh“ řekla verze Al Gorea v roce 2009. „Další spousta sněhu“ říká Al Gore roku 2018. Podle tohoto nabubřelého ,klimatického aktivistyʻ, jsou ohromné sněhové bouře „přesně to, co by měl člověk očekávat“ od lidmi způsobeného globálního oteplování. Pokud žádné nebudou, pak je to také to, co by měl člověk očekávat. Lháři a chvástači jsou snadno rozpoznatelní, když bez ohledu na to, co říkají, nemohou nemít pravdu. 

Gore pro podpoření svého názoru citoval Michaela Manna, nechvalně proslulého skandálem Climategate – ten samý ,vědecʻ, který byl shledán vinným z pohrdání soudem za to, že odmítl poskytnout předchozí údaje, které ,dokazovalyʻ globální oteplování. Ale proč by odhalil své údaje, když je jasné, že rád úmyslně vymazává globální klimatickou historii? Koneckonců stále je možné na tom vydělat: Mann si během ekonomické krize v roce 2008 vydělal snadných půl milionu dolarů z Obamova ,zelenéhoʻ stimulačního balíčku.




Vlezlá zima způsobuje, že odpůrci reality vracejí úder prostřednictvím jimi oblíbených liberálních  hipsterských vývodů. Jako tento nedávný článek v Guardianu nazvaný "Mýtus ,blížíci se doby ledovéʻ je zpátky, a stále to není pravda“. Autor, Dana Nuccitelli, který sám sebe označuje za ,ekologaʻ, věří, že demokraté drží klíče k tomu, aby zachránili USA před ,Trumpokalypsouʻ. Podle něj je svět každé dva roky bombardován ,tvrzeními o době ledovéʻ, které pak začnou obíhat ve ,fake zpráváchʻ. Také veřejně prohlásil, že „neexistuje žádná soudržná a důsledná alternativní teorie k lidskému globálnímu oteplování“, což je směšné, protože lidmi způsobené globální oteplování se ukázalo být tolikrát chybné, že jediná věc, která udržuje „soudržnost“ této hypotézy, je to, že je neustále chybná. 


,Prastaréʻ teorie o době ledové

Vědecké analýzy Nutticelliho nechme stranou - studie o globálním chlazení jsou publikovány již celá desetiletí. Zde je uvedeno 13 posledních studií a jejich přehledy. Zatímco koncepce velmi rychlého návratu ledovců nabývá na síle, jeho potenciálně zničující důsledky se zlehčují. Například tato uklidňující zpráva nás ujišťuje, že doba ledová „nebude pro lidstvo smrtelná, protože máme technologii vytápění! Je pravda, že starověké lidstvo nemělo elektrické topení, ale ani moderní plodiny je nemají. USA byly právě svědky dalšího zmrznutí plodin v hodnotě miliard dolarů a Čína zaznamenala ohromné škody na ovoci a zelenině

Naše období, Holocén, je poměrně teplé, ale to neznamená, že to tak zůstane – trvá jen o málo víc než 10 000 let. Většina historie Země probíhala v podmínkách doby ledové. Očekávat teplejší globální klima v důsledku nárůstu ,skleníkových plynůʻ, které samo o sobě ani není hlavní hnací silou stoupání teploty, je historicky neudržitelné.

S ohledem na tuto skutečnost, v roce 1972 geologové George Kukla a Robert Matthews, znepokojeni klesajícími teplotami na začátku století, poslali dopis prezidentu Nixonovi, ve kterém varovali, že:


"... celosvětové zhoršení klimatu, o řád větší než jakékoli dosud zaznamenané civilizovaným lidstvem, je velmi reálná možnost a opravdu může přijít velmi brzy."

Tentýž rok Americká asociace pro rozvoj vědy [American Association for the Advancement of Science] uvažovala o tom, kdy skončí současná doba interglaciálu, a uvedla že

V geologickém časovém měřítku, převládající teplé klima a střídání dvou typů klimatu posledních 10 000 let historie Země (uplynulá část holocénu), které jsou charakteristické pro interglaciály, byly vypozorovány. Již dlouho je známo, že klimatický optimál proběhl před 6 000 až 7 000 lety a byl následován pomalým, oscilačním ochlazováním, které bylo přerušeno mírnějšími obdobími jako v 10. a 11. století.

Nedlouho poté se naplno rozjela mašina globálního oteplování  a díky tomu jsme teď tam, kde jsme, s vysokými hodnostáři globálního oteplování, kteří útočí na ,popíračskouʻ vědu. 

Koncem 70. let 20. století vědec Hubert Lambe lamentoval nad stavem klimatické vědy, kdy přemýšlel, jak by mohli alarmisté globálního oteplování přesměrovat obrovské množství finančních prostředků do počítačových modelů, které jen sloužily k potvrzení jejich původních předpokladů. Klíčová pro jejich ,zjištěníʻ byla myšlenka, že změna klimatu by mohla být vykompenzována tím, že se získá podpora veřejnosti pro vládní programy k ,napravení problémuʻ. A to je ten důvod, proč hypotéza, že se klima může náhle a chaoticky změnit a že s tím nikdo nemůže nic dělat, nesměla získat pozornost.

A od té doby „jsou vědecké závěry jasné, existuje 97% shoda. Neexistuje žádná soudržná a důsledná alternativní teorie pro lidmi způsobené globální oteplování.“ Až na to, že existuje - ta která vysvětluje mnohem více a zahrnuje vzájemný vztah mezi Sluncem a Zemí. A nikde to není výstižněji vysvětleno než v knize Proměny Země a lidsko-vesmírné spojení.



Na Severu komentář: Zima na severní polokouli je jednou z nejchladnějších a nejtvrdších za poslední roky, jsme svědky rekordně nízkých teplot za posledních 100 let, obrovského množství sněhu a bouří které přicházejí jedna za druhou. Al Gore byl schopen lhát veřejnosti po nějaký čas, ale tím, jak nás matka příroda nejpravděpodobněji pošle do doby ledové, podvod s globálním oteplováním je stále těžší a těžší prodat.

Související články na stránkách:








Žádné komentáře: