24 ledna 2018

SOTT Proměny Země - prosinec 2017: extrémní počasí, planetární změny, bolidy


SOTT Media






Rekordní sněžení a mráz byly zaznamenány po celém světě, ale USA to 'schytaly' nejvíc, přičemž všech 50 států mělo sněhovou pokrývku před astronomickým začátkem zimy. Severní Mexiko a východní Asie zažívají nejhorší zimu za poslední desítky let a v některých částech Austrálie byli lidé zaskočeni sněhem na začátku léta. 

Záplavy i nadále sužovaly Filipíny a Indonézii, kde byly evakuovány tisíce lidí, zatímco silný déšť v Albánii způsobil vytopení tisíců domácností a strhával silnice a mosty. 

Kalifornie byla zasažena rozsáhlými požáry, které spálily kolem 98 000 hektarů půdy, přičemž požár Thomas se stal největším a nejničivějším v historii Kalifornie. S předpovědí příchodu 'atmosférické řeky' a průtržemi mračen v prvním lednovém týdnu se obyvatelé 'slunečného státu' nemají nač těšit. 

Rozsáhlá sopečná aktivita byla pozorována během prosince taktéž po celém světě a silné zemětřesení zasáhlo indonézskou Jávu. 
Stoupl také počet pozorování bolidů a čím dál více z nich provází hřmění, což je s velkou pravděpodobností způsobené explozí a následným rozpadem těchto vesmírných těles. 

Atmosférické jevy, včetně duhových mraků a divných světel na nebi, ohromovaly lidi od Švédska po východní Rusko; tyto události jsou nejspíše důkazem výrazného ochlazování atmosféry, což je jeden z ukazatelů možného nástupu nové doby ledové. 


Pokud se vám video líbí, prosíme, sdílejte! 

Navštivte naše stránky: http://sott.net


Sledujte nás na: http://twitter.com/SOTT:NET

Posílejte nám vaše fotky a videa na sott@sott.net 

Zvažte přispění na provoz SOTT: http://www.sott.net/page/3-Support-So...

Použitá hudba: "Escape from the Temple", Petr Kiilstofte: https://machinimasound.com/music/esca...

Licence v rámci Creative Commons Atribution 4.0 International: http://creativecommons.org/licenses/b...

Žádné komentáře: