29 května 2017

Politické načasování teroristického útoku v Manchesteru je podezřelé


Joe Quinn
Sott.net





Vzhledem k tomu, že islámský terorismus je nejvlivnějším politickým a společenským memem posledních 17 let, motiv k „muslimskému teroristickému útoku“ na britském koncertě, 2 týdny před všeobecnými volbami ve Velké Británii, může být komplikovanější než se zdá.

Ještě více podezřelá je skutečnost, že podle všeho bylo vše pro tuto událost připraveno způsobem, který jasně ukazuje, že cílem bylo přímo napadnout pověst předsedy labouristů Jeremyho Corbyna. Ihned poté, co se v roce 2015 stal předsedou labouristické strany, se britské sdělovací prostředky rozhodly, s přhlédnutím ke Corbynově minulosti, kdy se angažoval jako možný mírový zprostředkovatel v konfliktu v Severním Irsku, mezi irskými katolíky a britským státem,  že se [pro ně] stal snadným cílem. V lednu tohoto roku obhajoval britský ministr zahraniční Boris Johnson svůj rozhovor s Donaldem Trumpem tím, že řekl, že je to lepší než mluvit s Jeremym Corbynem, který „podporoval rozhovory s IRA“.

Nicméně v posledních měsících, s blížícími se volbami, ustoupil zájem médií o Corbynovu ,podporu teroristůʻ před důležitějšími tématy domácí politiky, jako ubohý stav britského systému zdravotní péče a plány konzervativní strany do budoucna péči (a všechno ostatní) britským daňovým poplatníkům mnohem zhoršit.


Minulý pátek vydal britský Daily Telegraph zprávu o tom, že MI5 na začátku devadesátých let ,otevřela spisʻ na Corbyna, kvůli jeho podpoře sjednoceného Irska a také obavám, že představuje ,hrozbu pro národní bezpečnostʻ. V této zprávě Telegraph připomněl čtenářům, že když s ním v srpnu roku 2015 BBC uskutečnila rozhovor, což bylo během jeho kampaně na předsedu labouristické strany, pětkrát odmítl odsoudit násilí IRA a místo toho upřednostnil odsoudit veškeré násilí od všech stran.

Kupodivu dva dny později (minulou neděli), v rozhovoru se Sophy Ridgeovou na Sky News, Ridgeová požádala Corbyna pětkrát, aby odsoudil násilí IRA . Corbyn reagoval tak, že zopakoval to, co před dvěma lety řekl BBC, tedy že odsuzuje veškeré zabíjení, ať už od IRA, nebo britského státu, nebo jeho zástupných ,loyalistickýchʻ sil (zde se jedná o starší verzi ,ISISʻ jenom v bílém západním podání) a odmítl být dotlačen, aby vyzdvihl jednu stranu, nebo aby bagatelizoval jednu část zvěrstev pro získání politických bodů.

I přestože šlo o rozumný postoj, během 48 hodin se britská média rozjela na plné otáčky, aby jej vyobrazila jako teroristického sympatizanta, s titulky jako „Rostoucí vřava ohledně napojení Jeremyho Corbyna na IRA, který pětkrát odmítl odsoudit tuto militantní skupinu“ a „Jeremy Corbyn odmítá odsoudit IRA“, (navzdory skutečnosti, že v rozhovoru se Sky News řekl „Odsuzuji všechny bombové útoky, jak loajalistů tak i IRA“).

Tato krátká temná propagandistická kampaň vyvrcholila včera večer, v podobě teroristického „ISIS“ útoku v Manchesteru, a byla zdůrazněna tímto titulkem v bulvárních novinách The Sun, vlastněných Rupertem Murdochem, v článku zveřejněném dvě hodiny po Manchesteru:

 
THE SUN uvádí: Škoda napáchaná Jeremy Corbynem a Johnem Mc Donnellem v důsledku jejich podlézání IRA


,Stát ve státěʻ ve Velké Británii (a na ,západěʻ obecně) se zdá být zneklidněný – dokonce i zoufalý – že nebude nadále schopný udržel si kontrolu nad obyvatelstvem, které se postupně probouzí do reality neskutečné vládní korupce a lží. S tím, jak oprávněně klesá úcta k vládním hlasatelům v médiích hlavního proudu, se tyto samozvané ,elityʻ budou stále častěji uchylovat k nástrojům tupé síly, v podobě státem řízeného terorismu, aby přesměrovaly pozornost obyvatelstva a přinutily jej ,vrátit se zpátky do řadyʻ.

Avšak takové brutální taktiky spadají pod zákon zhoršujících se výnosů. Tento druh opakujícího se, skrytého fyzického a emocionálního bití obyvatelstva, může fungovat jen určitou dobu, dokud si lidé nezačnou všímat komplementarity mezi tlakem vládnoucích skupin na upevnění své moci nad nimi a údajnou agendou „ISIS“ při bombových útocích, za účelem podbrobení občanů západu.





Žádné komentáře: