17 dubna 2017

Killary vylezla ze své díry, vyzve aby USA „zničily Asadovy základny“, Trump vyhoví a vybombarduje syrskou leteckou základnu s více než 50 Tomahawky


Harrison Koehli
Sott.net


 
© Jim Lo Scalzo / Associated France Presse



Zlá čarodějnice ze západu se ukázala na kongresu Women of the World v New Yorku, kde vyzývala síly temnoty, aby sestoupily na Sýrii v krvavé oběti, která zkrotí žízeň bohů po krvi. No, ne tak docela, ale v podstatě ano. Byla to Hillary Clintonová, která měla následující na jazyku: 

„To letectvo je příčina úmrtí většiny civilistů, jak jsme viděli v průběhu let a jak jsme mohli opět vidět v posledních několika dnech,“ řekla Clintonová. „Opravdu věřím, že jsme měli - a stále je třeba to udělat – zničit jeho základny a zabránit mu, aby je použil k bombardování nevinných lidí a shazoval na ně sarin,“ dodala s odkazem na syrského prezidenta Bašára al-Asada, čímž se zařadila po bok takových, jako architekt irácké války Bill Kristol a neokonzervativci jako republikánský senátor John McCain.

Chtěl bych, aby mě někdo miloval tak moc, jako Hillary Clintonová miluje bombardování hnědých lidí.



No, zdá se, že Trump vyhověl. Tací jako Clintonová, McCain a každý druhý krvežíznivý maniak ve válečné lobby ve Washingtonu, jsou nepochybně potěšeni.


Ale nejdříve se podíváme na to, co že se objevuje ve zprávách?

Americká armáda vystřelila 50+ řízených střel na leteckou základnu aš-Šajrát v Homsu, zničila letadla a infrastrukturu včetně přistávací dráhy, kontrolní věže, hangárů a muničních oblastí. Ale žádný strach, „žádní lidé nebyli terčem“, řekl NBC činitel který zprávy sděloval. Jestli je tomu skutečně tak, se brzy dozvíme. Také říkají, že Rusové byli varováni dopředu před útokem a žádná ruská technika nebyla terčem útoku, což může vysvětlovat, proč podle všeho nebyly aktivovány žádné systémy protiraketové obrany. (Rakety byly vypáleny ze Středozemního moře mezi 20 a 21 hodinou EST.) Trump potvrdil, že útok nařídil a znovu potvrdil své přesvědčení, že syrská vláda byla zodpovědná za chemický útok v Idlíbu.







Jde o první přímou americkou vojenskou operaci proti syrské vládě a armádě od počátku špinavé války v Sýrii. Až do teď USA jen využívaly teroristy, aby zabíjeli za ně (nebo bombardovaly syrské síly „náhodou“). Netřeba říkat, že se jedná o válečný akt, pokud by se syrská vláda rozhodnla tak reagovat. Tento článek CNN dodává:



Před začátkem čtvrteční večeře s čínským prezidentem Si Ťin-pchingem v Mar-a-Lago se Trump sešel se svým týmem pro národní bezpečnost, kde přijal rozhodnutí spustit zatím největší vojenskou akci svého prezidentsví, uvedl představitel administrativy.

Večeřel s prezidentem Si, zatímco zásah byl v plném proudu.

Ministr obrany James Mattis informoval Trumpa o vývoji raketových úderů v Sýrii po skončení večeře se Si, jak uvedl americký úředník.

Mattis, ministr zahraničí Rex Tillerson a Trumpův poradce pro národní bezpečnost generál H.R. McMaster byli v té době s Trumpem v Mar-a-Lago. Viceprezident Mike Pence zůstal ve Washingtonu, kde se po večeři vrátil do Bílého domu.

Trumpův rozkaz zaútočit na syrské vládní cíle přišel den poté, co uvedl, že chemické útoky - jejichž hrůzné následky byly vysílány do celého světa, kde záběry pořízené bezprostředně po události - „překročily pro mě spoustu hranic“ a řekl, že cítil „odpovědnost" reagovat.




Džihádističtí teroristé jako Ahrar al-Šám slaví, když řekl: „ozbrojená opozice vítá jakoukoliv americkou intervenci prostřednictvím přesných úderů, které odradí potenciál Asadova režimu zabíjet civilisty a zkrátí utrpení našeho lidu.“

Ruský zástupce vyslance pro OSN varoval před samotným úderem: „Musíme myslet na negativní důsledky, negativní důsledky, a veškerá odpovědnost, pokud by došlo k vojenské akci, bude na bedrech těch, kteří iniciovali takový pochybný a tragický čin,“ a vztánul tyto následky k současnému stavu v Iráku a Libyi.

Jak interpretovat tento úder? První možnost: Trump je bezpáteřní idiot, podlehl válečným štváčům a nechal se napálit jednou z nejočividnějších provokací, kterou si lze představit. (I Scott Adams to prohlédl). V takovém případě dobrá práce, Trumpe. Maniaci ve válečném klubu ti jistě dají veškeré uznání, které si zasloužíš.

Druhá možnost: Trump hraje globální hru Wrestlemánie. Jak napsal Adams v článku, na který jsem výše odkazoval:



Důvod, proč by Asadova vláda bombardovala své vlastní lidi nervovou látkou právě teď, je zřejmý. Syrský prezident Asad - který bojuje o svůj život již několik let a teprve v poslední době má pocit většího bezpečí - se najednou rozhodl spáchat sebevraždu Trumpem. Protože nejlepší způsob jak toho dosáhnout, je spácháním válečného zločinu proti svým vlastním lidem přesně tak, aby to donutilo prezidenta Trumpa reagovat, jinak by sám utrpěl ponížení rukou médií hlavního proudu.

A jak je to s těmi záběry, které se objevují ve spojení s touto tragédii? Velké množství vizuálních obrazů. Mrtvé děti. Je to skoro, jako by někdo tuto „tragédii“ navrhl tak, aby byla připravená pro kameru ke konzumaci prezidentem Trumpem. Zatlačilo to na každé jeho citlivé místo. Tvrdě. A právě v okamžiku, kdy se věci v Sýrii začaly vyvíjet pozitivním směrem.

  • Zajímavé načasování.
  • Super-silné vizuální přesvědčování určené zejména pro Trumpa.
  • Podezřele dobře zdokumentovaná událost na místě s žádnými skutečnými médii.
  • Žádný motiv proto, aby Asad použil plyn, aby zabil několik desítek lidí na úkor celého svého režimu. Nebyl by to populární krok ani u Putina.
  • Typ útoku, který žádný americký prezident nemůže přežít bez ztrát, kdyby jej ignoroval.
  • Situace, která se podezřele podobá falešným povídkám o zbraních hromadného ničení, které vyvolaly válku v Iráku.

Pro mě je tento plynový útok hovadina. Je to příliš „na nose“, jak někdy říkají Hollywoodští scénáristé, to znamená, že je to až příliš dokonalé na to, aby to bylo přirozené. Vypadá to jako umělá událost.

Můj odhad je, že prezident Trump ví, že něco není v pořádku, ale nezbývá mu nic jiného než mluvit tvrďácky. Nicméně mějte na paměti, že jeho styl je nediskutovat o vojenských možnostech. Má rád, když lidé nevědí, jaký je jeho postoj. A znovu nám to včera připomněl pro případ, že bychom zapomněli.

Takže jak zareaguje mistr přesvědčovač na falešný válečný zločin?

Udělá to pomocí falešné odezvy, pokud je chytrý.


Je pravda, že 50+ řízených střel je větší „falešná odezva“, než Adams předpověděl. Ale i tak mějte na paměti, že Rusové zřejmě věděli, že to přijde a neudělal nic, aby to zastavili. Ve skutečnosti další zdroje přicházejí s potvrzením tohoto aspektu příběhu: 

#BREAKING #Pentagon brífink: USA poskytly Rusům načasování syrského útoku aby Rusové mohli vyklidit základnu, @CNN. http://social.stratfor.com/TJRV30aE85y

Navíc, americká armáda byla tak velkorysá, že „necílila na lidi“. A syrské zdroje naznačují, že tomu tak ve skutečnosti mohlo být:


US raketový úder byl spíš varováním, protože se zdál být větší, než ve skutečnosti byl. Vojáci na základně jsou v pořádku.



Zdroje na základně aš-Šajrát uvedly, že někteří vojáci byli rozmístěni po obvodu zařízení, když dopadla střela. Nedomnívají se ... Že došlo ke ztrátám na životech, nicméně nyní prohledávají oblast. Modlím se, aby všichni muži byli v pořádku.


Jinými slovy, Trump potřeboval reagovat, jinak by vypadal jako slaboch, nebo ruská loutka. Dokonce i prezident je rukojmím propagandistické mašinérie médií hlavního proudu, když se rozběhně na plné obrátky. V takovém případě jsou vaše možnosti reagovat poměrně omezené. Buď budete hru hrát, nebo jdete domů. Pokud budete hrát hru, tak buď zaujmete místo a stanete se falešnou hlásnou troubou (jako Obama a prakticky každý prezident před ním), nebo to uděláte takovým způsobem, že obelstíte své nepřátele, aby si mysleli, že vyhrávají.

Pokud byli
Rusové informováni, pak zajistě informovali Syřany, kteří snad měli čas vyklidit ze základny všechen personál. Slovy Wrestlemánie, „Teď přijde ta část, kdy tě praštím.“ Potom následuje: „Jak se opovažuješ mě praštit. Je to do očí bijící akt agrese!“ (Syrská televize informovala o útocích, která nazvala aktem „agrese“.)

Jak to tedy je? Apokalyptický Trump? Nebo kus podívané v geopolitickém divadle? Události v příštích dnech a týdnech by to měly objasnit. Pokud Trump přitvrdí v tomto šílenství, bude z něho ztracený případ. Když ne, no, stejně jako ve variantě jedna, mu šílenci ve válečném klubu zajisté dají veškeré jejich uznání, které potřebuje. Ve skutečnosti se to již děje:



Američtí senátoři John McCain a Lindsey Graham řekli ve společném prohlášení, že USA „poslaly důležitý vzkaz, že Spojené státy již nebudou nečinně přihlížet, jak Asad, kterému pomáhá a kterého podporuje Putinovo Rusko, zabíjí nevinné Syřany chemickými zbraněmi a barelovými bombami .“

„Na rozdíl od předchozí administrativy, prezident Trump se postavil v rozhodujícím momentu v Sýrii a přijal opatření,“ uvedli ve společném prohlášení ve čtvrtek večer. „Za to si zaslouží podporu amerického lidu.“

---

Republikán Mac Thornberry (R-Texas), předseda branného výboru Sněmovny, také vydal krátké prohlášení ve čtvrtek večer na podporu útoků.

„Podporuji rozhodnutí prezidenta podniknout vojenskou akci v Sýrii,“ řekl. „Doufám, že tato akce pomůže odradit Asadův režim od budoucích zvěrstev.“

---

Demokratický senátor Ben Cardin řekl v prohlášení na podporu náletu, ale zdůraznil, že „jakákoliv dlouhodobější nebo větší vojenská operace v Sýrii Trumpovou administrativou bude muset být provedena na základě konzultace s Kongresem.“



McCain vyzývá k retroaktivnímu schválení Kongresem. A Scott Adams se přidal:



Zničení syrských vzdušných sil je 360 stupňová přesvědčovací hra. Změna režimu by byla zcela jiná záležitost.



Úder do prázdna na syrské letectvo: vyřešilo to osočovaní Trump/Rusko. Přesvědčuje Čínu, Severní Koreu, Írán. Hlavní zpráva. Dobré pro Izrael.


Ale tak jako tak, k tomuto útoku došlo bez souhlasu Kongresu a bez skutečného vyšetřování zjištění viny. To je ten druh spravedlnosti, na kterou by byli bolševici hrdí, nemluvě o ISIS. A výstižně je to ten druh spravedlnosti, po kterém se Clintonové, McCainovi, Kristolovi, Rubiovi atd. sbíhají sliny. Z tohoto hlediska Trump opravdu měl opravdu raději poslechnout rozumné lidí. Jako tyto :



Chemický útok zvedl mnoho obočí, jelikož přišel jen několik dní poté, co Trumpova administrativa prohlásila, že Syřané by měli rozhodnout o tom, kdo bude řídit jejich zemi.

„Nedává to žádný smysl, i kdybyste od toho byli zcela odděleni a nebyli ani na jedné straně, a byli byste jen analytikem, nedává to smysl, aby Asad za těchto podmínek náhle použil jedovaté plyny. Myslím, že je tu nulová šance, že by to udělal schválně,“ řekl ve středu bývalý kongresman Texasu Ron Paul.

Zástupce státu Kentucky Thomas Massie také hlasitě vystupoval s tím, jak by útok nesloužil Asadovým zájmům.

„Zeptám se vás následovně: Kdo z toho má prospěch? Kdo z toho bude mít prospěch, když byly použity chemické zbraně a Amerika pomůže povstalecké straně, nebo zabředne do války proti Asadovi?“ Massie uvedl v rozhovoru pro CNN. „Jaký prospěch z toho má Asad?“

Mnoho z těch, kteří patří do skupiny nejvýznamnějších příznivců Trumpa, na sociálních sítích rovněž naléhalo na prezidenta, aby ignoroval výzvy k zásahu.



Ale zdravý rozum je nakonec nedostatkovým zbožím ve Washingtonu. A jako vždy, hra pokračuje.

Pro veškeré předchozí zpravodajství o útoku v Idlíbu, viz: Realita „útoku chemickými zbraněmi“ v Idlíbu: Sýrie bombardovala POVSTALECKÉ skladiště chemických zbraní, Rusko říká že vojenská podpora bude pokračovat, vetovalo rezoluci OSN USA/VB/ Francie





Žádné komentáře: