02 března 2017

Síla lží


Iben Thranholm
Katehon



© nominalize / pixabay.com


Následující text pochází z přepisu rozhovoru.


Myslím si, že pokud dnes chcete dostat vaše poselství mezi lidi, je třeba točit videa. Potřebujete natáčet krátké filmy a dát je na sociální média. To je způsob, jak dnes šířit vaše slovo nebo vaši zprávu. To je velmi důležité.

Lidé již nemají čas číst, protože je tolik věcí, které se teď dávají na internet. Je tolik informací, které je třeba předat včas. Myslím si, že lidé ve skutečnosti nechtějí sledovat videa, která jsou delší než 2 až 3 minuty. Takže musí být velmi krátká, pokud chcete, aby se vaše zpráva dostala mezi lidi.

Ve skutečnosti je tady velký potenciál. Myslím tím, že můžete dostávat mnoho zpráv od lidí z celého světa, z Indie, Afriky, Brazílie. Bydlím ve Skandinávii a proto mám spoustu možností, jak se spojit s velkým počtem lidí prostřednictvím této nové formy krátkých videí a filmů. Myslím si, že to je pozitivní věc. 

 


Samozřejmě můžete také šířit falešné zprávy a lži a manipulovat s lidmi. A proto vám řeknu, že dnešní svět není tolik o politických stranách, ale o tom, co je pravda a co lež. Protože můžete skutečně vypustit lež, kterou pak zmanipulujete spoustu lidí.

Všichni se již nacházíme v jakési válce - informační válce. A ta se teď stala politickou strategií. Pokud chcete poškodit svého soupeře, podkopat ho, stačí říct, že je úzce spjatý s Ruskem. Přesně to udělali s Trumpem. Samozřejmě že každý ví, že je to naprostý nesmysl. Ale oni v tom prostě jedou dál, aby ho podkopali, aby zničili jeho důvěryhodnost, snaží se ho zničit. A myslím si, že uvidíme mnoho dalších útoků na něj.

Chcete-li poškodit svého soupeře, stačí napsat rozzlobený tweet nebo natočit malý video klip.

Neměli byste podceňovat lidi, protože pravda je něco, co je skutečně důležité. Žijeme ve věku relativizmu mezi východem a západem. Bylo nám řečeno, že nic takového jako pravda neexistuje. Je jen na vás se rozhodnout, zda-li je něco pravdivé. Je to velká ironie. Teď vidíme, že pravda je to jediné na čem záleží. A z těchto lidí, kteří nám tvrdili, mé generaci, že nic takového jako pravda neexistuje, se nyní stávají pravdomluviči. Existuje jen jedna pravda a oni rozhodují o tom, co to je. Vzniká obrovský zmatek, protože je velmi obtížné rozlišit falešné zprávy od skutečných. Ale já na to mám pravidlo.

Všichni ti lidé, kteří nenáviděli církev, kteří šli proti všem křesťanským hodnotám, se mi nyní snaží říct, co je pravda. Vím, že tam musí být něco špatně, musí to být lež. Ale problémem je, že mnoho lidí, tedy alespoň na Západě, se učilo tuto ideologii relativizmu. A může to být pro ně obtížné, ale myslím si, že Bůh vložil opatrnost do každého srdce člověka a mnoho lidí ví, co je pravda.

A ti lidé, kteří lžou podle jejich politické agendy, velmi brzy padnou, protože na základech lži nemůžete nic stavět. To je Boží řád - neměli byste lhát. A pokud ano, dříve či později sebe poškodíte a zhroutíte se. Takže pro mě je to jakýsi druh naděje pro spravedlnost. Pravda nakonec vždy zvítězí, je to součást Božího řádu. A i když se ti lidé budou snažit vytvořit zcela nový světový řád, s protikřesťanskou, protibožskou agendou, nebude mít dlouhého trvání - je to nemožné. V minulém století byla spousta různých ateistických ideologií, které se snažily držet boha mimo společnost. Všechny se zhroutily. Liberální elity se nyní snaží udělat to samé s militantním sekularismem.

Křesťané v Americe hlasovali pro Trumpa, aby ukázali, že mají plné zuby lží médií hlavního proudu a že nevěří liberální vládě. Je to hnutí, které můžeme odstartovat i v Evropě. Uvidíme jak se naše společnost bude měnit. Je také zajímavé sledovat, jaký bude letos na jaře výsledek voleb ve Francii. Budou rozhodovat o budoucnosti Evropy: zda-li bude křesťanská Evropa ztracená, nebo zda bude možné podobné oživení, jaké mělo Rusko po pádu komunismu.





Zdroj článku: The Power Of Lies


Žádné komentáře: