05 března 2017

Pozorování UFO jsou podle výzkumníka na historickém maximu


Daniel Lang




Je dobře známo, že pozorování zvláštních jevů typu UFO probíhá již delší dobu. Lidé pozorovali tyto objekty již před mnoha desetiletími. Existuje dokonce důvod se domnívat, že neidentifikovatelné létající objekty byly zaznamenány před několika staletími. Nicméně ještě překvapivější než zprávy o samotných UFO, je výskyt těchto jevů v moderní době. Podle všeho jejich četnost v posledních letech narůstá.

Podle amerického doktoranda Sama Monforta, který shromáždil data z archívu Národního centra pro záznamy UFO, jsou tato pozorování v současnosti vůbec nejčetnější. Například v roce 1990 bylo oznámeno kolem 10 000 případů pozorování UFO, zatímco o 20 let později to bylo zhruba již 45 000 případů každý rok.

Monfort si také všiml, že druh objektů, o kterých lidé tvrdí, že je pozorovali, se v průběhu doby změnil. Většinu 20. století sestávala UFO pozorování zejména z létajících talířů a objektů doutníkového tvaru, ovšem dnes většina lidí popisuje svá pozorování jako podivná světla.




Rovněž zajímavý fakt vyplývající z jeho zprávy je počet pozorování v USA. Monfort popisuje Američany jako ‘až směšně více pravděpodobné ohlásit zprávu o pozorování UFO než kdokoliv jiný.’ Američané oznamují pozorování těchto objektů 300x častěji, než je světový průměr. Zjistil také, že pozorování UFO v USA mají tendenci vrcholit 4. července (z pochopitelných důvodů), ale tento trend začal být výrazný teprve od roku 2008.

Podle jeho map, které publikoval, se UFO pozorování soustřeďují nejčastěji do rozvinutých západních zemí a sousedních států. To by podporovalo domněnku, že buďto UFO nejsou ničím jiným než západním kulturním fenoménem a nebo jsou tyto létající objekty přísně tajné vojenské projekty sestrojené [technologicky] nejvyspělejšími národy světa.

Samozřejmě pokud se tedy mimozemšťané z nějakého důvodu o naší hi-tech společnost nezajímají více. Posuďte sami.


SOTT komentář: Pár zajímavých grafů od Sama Monforta



Počet pozorování (v tisících) za posledních 100 let.

Vývoj procentuálního podílu jednotlivých typů/tvarů objektů pozorovaných v průběhu let.




Žádné komentáře: