01 února 2017

Protibarevná revoluce: lidové „anti-Sorosovské“ hnutí zahájeno v Makedonii


Whitney Webb



Nová globální iniciativa, nazvaná Stop Operation Soros (SOS) [Zastavte operaci Soros, pozn. překl.], byla nedávno zahájena v Makedonii, s cílem omezit vliv jednoho z nejkontroverznějších miliardářů USA.

Pouhý týden poté, co Maďarsko učinilo opatření proti vlivu mnohých organizací, financováných globalistickým miliardářem Georgem Sorosem, vzniklo v Makedonii hnutí zaměřené na zmírnění Sorosem financované snahy politického a sociálního inženýrství. Známé jako Stop Operation Soros (SOS), tato iniciativa byla založena třemi největšími makedonskými novináři, s cílem „odsorosovat“ zemi. Nikola Srbov, redaktor nového provládního portálu Kurir a spoluzakladatel SOS, během tiskové konference tvrdil, že Soros zmonopolizoval občanskou společnost a prostřednictvím svých organizací se snaží rozvrátit a potlačit nesouhlasné názory:



„Byli jsme svědky ovládnutí celého občanského sektoru a jeho zneužití a instrumentalizaci  pro splnění cílů jedné politické strany. To je nepřijatelné a přesahuje to principy občanského organizování.“

Dodal, že


„Nadace Open Society Foundation, působící pod záštitou Sorose, použila své finanční prostředky a personál k podpoře násilných procesů v Makedonii. Zmonopolizovala sektor občanské společnosti, vytlačila jakoukoliv organizaci, která nesouhlasí se Sorosovou ideologií.“



Ostatní spoluzakladatelé anti-Sorosovské iniciativy argumentovali v podobném duchu. Cvetin Cilimanov, další spoluzakladatel a hlavní redaktor zpravodajské agentury MIA, tvrdil, že spolupráce Sorosem podporovaných skupin se zahraničními ambasádami, a organizacemi jako USAID, zasáhla do makedonského politického procesu a podkopala národní suverenitu. Sorosem financovaná organizace, která byla terčem největší nevole  od spoluzakladatelů SOS, je stále kontroverzní Open Society Foundation, kterou Soros založil v polovině 80. a začátkem 90. let 20. století. V té době měla organizace stanovený účel pomáhat bývalým zemím východního bloku učinit přesun od komunismu k „demokracii.“ Nicméně, od té doby se vyvinula do organizace, která  tvaruje zahraniční vlády v souladu s vizí svého zakladatele a která byla opakovaně přistižena,  jak rozvrací režimy, které jdou proti Sorosově osobní ideologii.

V případě Makedonie, Soros skutečně ve spolupráci s dalšími globalisty pracuje v zemi již od roku 2015 na vyvolání údajné „barevné revoluce“. Podle některých analytiků, Sorosem financované organizace pracují podle příkazů amerického ministerstva zahraničí, aby destabilizovaly vládu makedonského premiéra Nikola Gruevskiho, za účelem zrušení projektu plynovodu Turkish Stream, který by přepravoval plyn z Ruska do střední Evropy. Makedonie je klíčová pro dokončení tohoto projektu infrastruktury, a zájmy USA snažící se izolovat Rusko, byly velmi hlasité v opozici vůči potrubí. Sorosovy organizace údajně využívají albánské nacionalistické hnutí k dosažení svých cílů omezování makedonské suverenity, s konečným cílem zbavit národ jeho nezávislosti a dostat ho do náruče Evropské unie. Přesto se pro tuto chvíli zdá, že Makedonci toho již mají dost a zvýšili své úsilí ochránit jejich svobodomyslnou a demokraticky zvolenou vládu od machinací jednoho ze světově nejvšetečnějších oligarchů.

Komentář: Mrzutý Soros si již dlouho koleduje o vážnou odplatu. Je hezké vidět, že svět začíná vidět skrz jeho společnost ničící hrátky.

Viz také: Wayne Madsen: Soros na pokraji prohry


Žádné komentáře: