13 ledna 2016

Vědění a svoboda: protilék proti rostoucímu fašismu




Laura Knight-Jadczyk 
Sott.net


 
Nenávidí nás kvůli naší svobodě


Vážení čtenáři a kritici,


Je na čase si trochu popovídat o tom, co se děje tady na naší planetě, našem domově, naší překrásné modré, zelené a zlaté kuličce, která se točí napříč sametovou temnotou vesmíru, spolu s bratrskými a sesterskými planetami, a její rodičovskou hvězdou: naším sluncem, které nám dává život. Krásný obraz, že? Téměř poetický. No, veškeré ty komplikované věci, které se podílejí na daru života, se v současnosti zdají být v ohrožení, tím nejzajímavějším evolučním vývojovým stupněm: homo schizoidius.

Každý z nás ví, že v našem světě něco není v pořádku. Jenom zvažte hysterii, která se šíří jako mor. Nejnověji tu byl francouzský učitel, který se sám pobodal a tvrdil, že šlo o teroristický útok. Po zatčení byl poslán na psychiatrické oddělení. Jednalo se o chlapíka, který dvacet let učil a ovlivňoval děti! Potom tu byl absolutní vrchol: servírka v baru zavolala policii poté, co si spletla stojan na mikrofon s pistolí! Člen kapely jej nesl dovnitř během přípravy na vystoupení! Ulice byly uzavřeny, dorazila zásahová jednotka a lidé mohli být zabiti – včetně zmiňované servírky, kdyby se jen na chvíli zastavila a zamyslela. Kolik lidí v poslední době zavolalo policii, aby jim pomohla vyřešit situaci, aby nakonec došlo k zabití jejich blízkých, nebo dokonce k zastřelení jich samotných? Pokud má ta servírka tak málo zdravého rozumu, je jisté, že by se neměla rozmnožovat a plodit.

Ale tyto dva incidenty jsou pouze součástí stovek dalších, během posledního desetiletí, od doby, kdy vznikla a byla vystupňována hysterie 11. září. Stačí, když si zpětně projdete naší
sekci „dítě společnosti“, abyste si udělali dobrou představu o tom, kterým směrem se věci ubírají. Napadlo by nás v minulosti, že budeme mít vojenskou policii? V našich ulicích? V našich školách? Která bude zatýkat a týrat naše děti? Naše seniory? Naše mentálně postižené přátele nebo příbuzné? Napadlo nás, že budeme dávat prášky naším dětem, protože jsou normálními dětmi? Že se naši vysokoškoláci zadluží na celý život, aby mohli získat vzdělání? Že se naše vláda bude násilně vměšovat do záležitostí jiných zemí, čímž vytvoří miliony uprchlíků, kteří nemají kam jít? Že činy naší vlády vyvolají proti nám celosvětově tolik nenávisti, že naše životy jsou ohroženy v našich vlastních domech? Alespoň to poslední platí podle našich vládních politiků: jsme ohroženi v našich domovech kvůli „radikálním teroristům“. Potíž je v tom, že více lidí je podle všeho zabito státní polovojenskou policií, která se zdá být stejně tak zhysterizovaná a ve stojanech na mikrofon vidí pistole a běžné lidi a domácí zvířata jako nepřítele. Napadlo nás někdy, že dovolíme, aby k podobným věcem došlo? Že budeme vůbec žádat, aby taková drtivá síla byla použita proti nám, protože se tak moc bojíme někoho jiného? Je vůbec nutné, abych vyjmenovala jednotlivé případy? Možná pokud jste nečetli SOTT.net, tak si toho nejste vědomi, ale pokud čtete, tak určitě jste, protože my podobné věci archivujeme.


Podle nedávného průzkumu si téměř 80 procent Američanů myslí, že teroristický útok je „velmi nebo trochu pravděpodobný, v následujících několika měsících.“ Američané se nyní podle všeho začínají shodovat také v tom, že 70 procent nyní označuje teroristickou skupinu ISIL za velkou hrozbu  americké bezpečnosti a domnívá se, že boj proti této skupině postupuje špatně.


Dále jsme svědky, že sociální sítě se od povrchností zaměřují na vážná témata. Pokud se v odkazu na článek podíváte na seznam nejdiskutovanějších témat v roce 2015 uvidíte, že terorismus vede pole 6 ku 4. Autorka tohoto článku se domnívá, že se lidé „probouzejí“ a uvědomují si, že „elity za volantem jsou opilé a místo aby zpomalovali tak zrychlují“. Ale je tomu skutečně tak? Nevypadá to spíš, že sociální sítě jsou používány k šíření strachu, nebo že vystrašení lidé šíří svůj stav každému jejich kontaktu?




Co mě vyděsilo, byla reakce všech těch lidí, kteří nejsou schopni takového přiměřeného pohledu: ti, kteří viděli zprávy z Francie a zpanikařili s myšlenkou „jsem další na řadě!“ I když k nim došlo daleko, útoky v Paříži rozpoutaly v Americe vlnu strachu a volání po větších pravomocích policie, spolu s doprovodnou vlnou protimuslimské nenávisti a válečném chtíči.

Přestože Francouzi mají pověst sofistikovanosti a kultivovanosti, i oni dovolili, aby je zaplavil iracionální teror. A pod jeho vlivem dovolili státu, aby pošlapal život a svobodu. Postoj veřejnosti vystihla mladá francouzská občanka, jejíž vzkaz pro její vládu zněl: Udělejte co chcete, ale ochraňte mě.“ S tímto mandátem Francie vystupňovala své bezvýznamné a teroristy plodící bombardování v syrských městech zaplněných civilisty. ...


Když jsem viděl tyto reakce, plně jsem si uvědomil, jak jsme já a moje rodina obklopeni hospodářskými zvířaty a jak naléhavě nebezpečná pozice to je. Uvědomil jsem si, že až na americké půdě opět dojde k útoku takového rozsahu a šokové hodnoty, všude kolem mě budou smečkově smýšlející masy z plného hrdla volat po válce. A smečkově smyšlející stovky milionů se s bečením budou splašeně hnát ke státu za bezpečím, aby je prosím, prosím zbavil jejich zbývající svobody.

Nejsem vyděšený z teroristů, to jest, já sám nejsem terorizován. Spíš jsem vyděšený z terorizovaných; děsím se tupé masy skotu, která je snadno manipulovatelná teroristy, vládami a teror umocňujícími médii, že dovolí naší zemi sklouznout směrem k totalitě a absolutní válce.   



Takže, ptáte se, proč je to děsivé? Je to očividné. Stačí se podívat do historie. Podívejte se, co se stalo s naším světem, přesně díky takovéto aktivitě v Německu v 30. a 40. letech minulého století. Jakmile překročíte tuto hranici, je mnohem pravděpodobnější, že zažijete smrt a zkázu ve vašem domově a vaší rodině, než kdybyste neodevzdali vaši svobodu ve prospěch bandy mocí posedlých psychopatů s touhou ovládnout svět. Vaše děti budou odvedeny jako pěšáci; vy a vaše rodina budete hladovět ve jménu podpory „válečného úsilí“. Pokud se vám něco z toho nelíbí, pravděpodobně budete zastřeleni jako zrádce.


Jedním slovem náš svět byl hysterizován a to odůvodněně a podle dobře známého postupu. Zpět v roce 2007, jsem udělala trochu výzkumu o něčem, co se nazývá transmarginální inhibice, nebo-li TMI [zde je odkaz na překlad článku na blogu], což je reakce organizmu na přílišnou stimulaci. Ivan Pavlov zjistil, že organizmy mají různou úrovně tolerance. Řekl „že nejzákladnější dědičný rozdíl mezi lidmi bylo, jak rychle dosáhli tohoto bodu zástavy a že ti u kterých nastane zástava snadněji, mají zásadně rozdílný typ nervového systému“. Je ironické, že oblíbená zkratka TMI, znamená příliš mnoho informací  [too much information, pozn. překl.], což může být společným prvkem transmarginální inhibice v dnešní kultuře. Uvědomila jsem si, co se děje: ty samé metody pro vyvolání stresového zhroucení u psů, které byly objeveny/vyvinuty Ivanem Pavlovem, jsou celosvětově používány na lidském obyvatelstvu. Zde jsou ony čtyři metody: 



1) První typ stresu byl jednoduše nárůst intenzity signálu, na který byl pes původně podmíněn. Pokud byl postupně zvýšen, v určitém bodě, když byl signál příliš silný pro jeho systém, pes se začal hroutit.


Tato metoda je docela snadno viditelná: snaží se každého stresovat strachem, tudíž neustále zvyšují intenzitu „signálu strachu.“ Nejen že máme mít strach z teroristů, ale máme se bát i toho, že když uděláme něco, co je z pohledu vládnoucích špatné, skončíme v Guantánamu jako oběťi mučení.


Samozřejmě je tu dlouhodobý stres, který je na americkou populaci aplikován již velmi dlouhou dobu: finanční nejistota. Tento stres je téměř u bodu zlomu! Ale bylo vidět, že ti se slabými soustavami se rychle zhroutili přímo po 11. září. Ba co víc, mohli se zhroutit už před 11. zářím a podlehli propagandě Bushově prezidentské kampaně. Byli to Bushovi příznivci od samého počátku.

Další:




2) Druhý způsob jak dosáhnout ultrahraniční události, bylo prodloužit dobu mezi vydáním signálu a dodáním potravy. Pokud byl pes podmíněn dostat potravu pět sekund po varovném signálu a tato doba byla poté prodloužena, známky neklidu a abnormálního chování začaly být patrné u méně stabilních psů. Pavlov zjistil, že mozky psů se bouřily proti jakékoliv neobvykle dlouhé době čekání ve stresu. Zhroucení nastalo, když pes musel buď vyvíjet velmi silnou, nebo velmi dlouhodobou inhibici. (Pro lidi je vleklé čekání, zatímco jsou ve stresu, také vysilující: horší než samotná událost, která vyvolává úzkost.)


Tato metoda je zajímavá. Vidíme ji odehrávat se znovu a znovu během posledních 13 let. V době, kdy to bylo o Sadámovi a Bushovi, nám bylo dopřáno: „Budeme bombardovat Irák...“ brzo. Znovu a znovu a znovu pořád dokola, tam a zpět, o zbraních hromadného ničení a všechny ty nesmysly. Když už byla válka odstartována, mnoho lidí bylo RÁDO a plně ji podporovali, protože jejich hladiny stresu překročily krajní mez. A u těch, kteří byli proti válce, velká část jich mohla být jednoduše příliš vystresovaná na to, aby jim na tom záleželo.


Právě teď se to samé děje se Sýrií, Tureckem, Ruskem a kdo ví s kým ještě. Každý ví, co se má šanci stát: třetí světová válka, ale stres z čekání nahlodává každého. Věc se má tak, že mistři loutkáři, kteří stojí za Obamou, to vědí. Takový je jejich plán! Utahat lidi stresem z čekání, horké a studené, ano, ne, „stane se to... možná zítra... příští týden... příští měsíc... nebo možná ne.“

Taková to věc je pro soustavu nesnesitelná. Kolik lidí je schopno vzdorovat pod formou takového stresu? Myslím si, že ne mnoho. Dokonce mnohé progresivní osobnosti se úplně pomátli a přešli na druhou stranu.
 



3) Třetí způsob jak vyvolat zhroucení, bylo anomáliemi v podmiňovacím signálu. Pokud byly po sobě vydány pozitivní a negativní signály (ano, ne, ano, ne, atd.), hladový pes si nebyl jistý, co se bude dít dál a to narušilo normální nervovou stabilitu. To samé platí o lidech.



Tuto rozhodně známe: propaganda, matoucí sdělení, dnes je tento chlapík zloduch, zítra je dobrý, dnes nenávidíme Rusko, zítra Obama a Putin hrají spolu golf. Dnes jsou Al-Káida zloduchové, zítra jsou z nich „umírnění teroristé“. A tak dále a tak dále. Jsem si jistá, že by bylo možné vyjmenovat tisíce případů. A tento je používán, samozřejmě, proti Rusku, které bylo dlouhou dobu americkým strašákem. Jen málo lidí je schopno rozpoznat, že se Amerika odvolává na svoji morální převahu, kterou nemá, zatímco Rusko se skutečnou morální převahou jedná se svědomím a rozhodností. Pochopit to je pro dobře naprogramovanou mysl téměř příliš.



4) Čtvrtý způsob jak navodit zhroucení u psa, bylo nějakým způsobem destabilizovat jeho fyzickou kondici a to buď vystavením dlouhé pracovní době, navozením zažívacích poruch, horečkou, narušením rovnováhy žláz, operací, atd.

Tato metoda je záludná a hrozná. Je používána proti těm, kteří mají silnou konstituci, vysokou inteligenci, kteří vzdorují pokusům být ovládáni a řízeni. A to je důvod, proč je oslabováno vaše zdraví.  To je smysl farmaceutických společností. Tady ‚standardní americká dieta‘, která je tak nevýživná, že to ani není směšné, vstupuje na scénu. O tom je Monsanto a geneticky modifikované organizmy. A rozhodně, pokud vám to skutečně myslí a jste schopni vidět celek tohoto programu, uvědomíte si že sem zapadá i kampaň proti kouření. Prostě narušte hromadně zdraví lidí, odeberte látku zlepšující kontrolu stresu, aby potom byli nekonečně více náchylnější ke zlomení a ovládání. Navíc kdo ví, zda nepřišli na nějakou elektromagnetickou technologii, která vysílá vlny narušující systémy lidských orgánů. A co takové antény mobilního signálu? A možná různé patogeny, které jsou shazovány nad různými městy, v různých obdobích?

© Inconnu


Lidé, jsme opravdu v háji. Jasně, přeji si, abych měla lepší odpověď, než jen snažit se lidi probudit, aby byli vnímaví. V předchozích letech byl problém v tom, že bylo příliš mnoho lidí, kteří nebyli ochotni dělat vlny. A příliš mnoho lidí, kteří byli 11. září tak vystresováni, že ten den snadno přistoupili na vysvětlení neokonzervatistů. A nyní vidíme, že naprogramování je téměř hotové. Počet lidí, kteří jsou nadále schopni vzdorovat zhroucení následkem transmarginální inhibice, které jsou masy lidí vystavovány každý den, se zmenšuje a zmenšuje, a těch kteří byli zlomeni a přestoupili, stále přibývá a jsou stále více slyšet. Vše je téměř u konce a zbývá jen pláč.
 

Běžní lidé přirozeně nechtějí války. Ale, nakonec jsou to vůdci země, kteří určují politiku, a je vždy jednoduché strhnout lidi s sebou, ať už je to demokracie, fašistická diktatura, parlament či komunistický režim. Ať už lidé mají či nemají hlas, vždy je lze přimět k žadonění u svých vůdců. Je to jednoduché – vše, co je třeba, je říci jim, že jsou napadeni a odsoudit ty mírumilovnější z nich za nedostatek vlastenectví a vystavování jejich země nebezpečí.“ Herman Goering při Norimberském procesu


Zbývá jediná věc a to zkusit vymyslet strategie, které nám pomůžou zvládnout stres, protože psychopaté, kteří usilují o to stát se našimi zlodušskými pány, jsou totiž právě teď v procesu, kdy uskutečňují svůj velký tah. Vystupují na denní světlo a na světové pódium, a mnoho lidí se náhle a násilně probouzí a skutečně nemají zdroje vědět, co si o tom mají myslet. Stále se vracím k té hloupé servírce, která mohla velmi snadno zavinit vlastní smrt a zkázu, včetně mnohých dalších, díky své pošetilosti její výslovnou blbostí a chybějící soudností.


Populace západu byly vybičovány do nepříčetnosti a jsou to vlády kdo rozdmýchává strach, ne muslimové.


Podle analýzy od New American Foundation, islámské teroristické útoky ve Spojených Státech od 11. září, vedly k úmrtí 45 lidí. Zatímco 45 mrtvých je prostě 45 nepřípustných obětí, závratný strach z islámského extrémizmu, který se v současnosti hromadně šíří národem, je objektivně přehnaný.“


Smyslem toho všeho je vytvořit nejednotnost, vyvolat nevraživost, vyvolat strach, strach, strach, aby se lidem zabránilo si uvědomit, že jejich skutečným nepřítelem jsou státy to 1% specifických typů psychopatů, kteří vystoupali až na vrchol a udělají cokoli je třeba, aby získali moc a zachovali si nadvládu.

Aby byla alespoň naděje že se něco změní, je třeba aby lidé
porozuměli fenoménu psychopatie, aby se mohli spojit proti této skutečné hrozbě, namísto ničení světa a sebe navzájem.


Pro mnohé, snad i většinu lidí, je zlo něčím, na co narazíte ve vězeních nebo slumech. O lidech, kteří mají peníze a pěkně se oblékají, je nenapadne přemýšlet, že mohou být zlem. Ale úspěšní psychopati nekončí ve vězeních nebo slumech. Mohou být bankéři, lékaři, odborníky různého druhu, politiky, dokonce vůdci národů.


Když je zlo pácháno na lidech jiných národností nebo ras, lidé to většinou nechtějí vidět, obzvlášť když je to ospravedlněno jejich vůdci. Například otroctví ve Spojených státech, bylo po celá desetiletí ospravedlněno samotnými otrokáři, navzdory prohlášení ‚všichni lidé jsou stvořeni sobě rovni‘ v naší Deklaraci nezávislosti. V nedávné době, byly stovky tisíc iráckých mrtvých ospravedlněny, za účelem omluvení naší invaze a okupace jejich země. Ospravedlňují si to frázemi jako například „my jsme tuto válku nezačali“, jako kdyby stovky tisíc mrtvých iráckých civilistů nesli zodpovědnost za útoky na naši zemi 11. září.  Noam Chomsky výstižně shrnul tento fenomén v knize What We Say Goes: Converstations on U.S. Power in a Changing World: [Co řekneme to platí: rozhovory o moci USA v měnícím se světě, pozn. překl.]


Když si někoho podrobíte a utlačujete ho, musíte mít důvod. Nemůžete jednoduše prohlásit, „Jsem zkurvysyn a chci je oloupit“. Musíte říct, že je to pro jejich dobro, oni si to zaslouží, nebo z toho ve skutečnosti mají prospěch. Takový byl postoj majitelů otroků. Většina z nich neřekla, „podívejte, zotročuji tyto lidi, protože chci snadno vykořisťovatelnou levnou sílu, pro svůj vlastní prospěch.“


Zdali ano či ne, nebo kolik škody může psychopat ve skutečnosti napáchat, záleží na okolnostech. Martha Stout vysvětluje:

Pokud se narodíte ve správný čas, s jistým přístupem k rodinnému bohatství, a pokud máte zvláštní talent u lidí vyburcovat jejich nenávist a pocit nouze, můžete zařídit zabití velkého počtu nic netušících lidí. S dostatkem peněz to můžete dosáhnout na dálku, a klidně se v bezpečí pohodlně usadit a s uspokojením to pozorovat.



V podobných případech mohou zlí jednotlivci, nebo kliky, převzít moc nad celým národem, a následná zkáza potom často dosáhne ohromných rozměrů, v podobě genocid nebo jiných masových vražd. James Petras vysvětluje v Rulers and Ruled in the U.S. Empire: [Panovníci a poddaní v impériu USA, pozn. překl.]
 
Vysvětlení genocid, která se zaměřují na „iracionální masové chování“, přehlížejí ústřední význam manipulace ze strany elit, ukotvené ve státě, ekonomice a občanské společnosti. V žádné genocidě 20. a 21. století nebyly „masy“ v pozici zahájit, organizovat a řídit tyto genocidy, ačkoli skupiny nižších tříd byly zajisté vykonavatelé politiky.
 

Dnes se radikální prohlášení Donalda Trumpa, podobná nacistickým, setkávají s předstíraným povýšeným zděšením politiků a odborníků, kteří tvrdí jak jsou šokováni tím, co říká. Nesmysl! Trump pouze vyjadřuje to, co ti samí politici po celou tu dobu vštěpovali masám! Jak Andre Damon píše:


Tlachání tohoto fašistického imbecila vyjadřuje pouze v koncentrovanější podobě neustálou hysterii, kterou každý den slyšíme v médiích. Rozdíl mezi Trumpem a někým jako Wolf Blitzer ze CNN je pouze věc úrovně. On je výsledek nemocného politického prostředí.


Co se týče Obamy, ve svém nedělním projevu národu prezident pózoval jako kritik volání Republikánů vybrat muslimy jako terč. Přesto je Obamova administrativa zodpovědná za pokračování imperialistické politiky na Středním východě, která zdevastovala celé země, kdy alespoň milion lidí, převážně muslimů, byl během toho zabit...


Vládnoucí třída během každé imperialistické války usiluje o to, aby se rozvíjely nejextrémnější zpátečnické a rasistické nálady. „Válka proti teroru“, která vedla k úmrtí alespoň milionu muslimů, není v ničem odlišná, vytvářejíc prostředí, ve kterém je rasistická hysterie neúnavně podporována médii.


Kapitalismus je dnes ve své podstatě v mnoha zemích západu jen pěkné slovo pro fašismus. A ti jednotlivci, kteří udržují a živí se propagováním iluze svobodných trhů, spravedlivých válek, humanitárních intervencí atd., jsou buď sami psychopati v pozicích moci, nebo jsou tak hluboce zkorumpovaní psychopatickým myšlením, že už rovnou můžou být psychopaty za veškeré to utrpení a zkázu, kterého se dopouštějí na ostatních. Pokud a dokud lidé nerozpoznají skutečnou podstatu problému, lidstvo jako celek směřuje k dlouhé, pomalé, hrůzné katastrofě ohromného celosvětového utrpení.


Morálka a humanizmus nemohou dlouho vzdorovat predátorství tohoto zla. Znalost jeho podstaty a jeho zákeřného vlivu, jak na jednotlivce tak i skupiny je jediná protilátka.


Šiřte vědění, ne strach. A nikdy se nebojte pravdy.



Žádné komentáře: